40 FIRA AVICOLA

40 FIRA AVICOLA

Aquest any arribem a l'edició número 40 de la Fira Avícola. Què lluny queda ja aquella segona edició a mitjan dècada dels anys setanta del segle passat, en què amb més voluntat que encerto un grup de camperoles, empeses
per l'incombustible ànim de Rosa Álvarez, van ajuntar amb prou feines algunes dotzenes de galls i gallines del Prat i van reprendre la celebració anual d'una exposició-concurso de pollastres que havia celebrat una primera edició en el marc de la Festa Major de 1941.

Aquell segon Concurs-Exposició de la Raça Prat, que amb prou feines va durar el que va donar de si la llum diürna del 14 de desembre de 1976, es va dur a terme en el porxo del que en l'època era conegut com a Casal Municipal de Cultura (avui Torre Balcells). El nucli principal estava conformat per unes velles gàbies exposades de forma rudimentària perquè els visitants poguessin contemplar la majestuosidad de les nostres aus.

El riu dels temps ens va portar, alguns anys després, a la creació de l'Associació de Criadors, amb tots els criadors/as i institucions remant en la mateixa adreça. Es van succeir els anys i va créixer l'optimisme. Va arribar també la Indicació Geogràfica Protegida per al pollastre i capón del Prat, i aquell humil concurso-exposició, convertit en Fira Avícola, ha acabat consolidant-se finalment com a exponent
inesborrable de la cultura d'aquesta ciutat.

El futur dels nostres benvolguts pollastres ha estat el nostre nord des del principi. A la consecució d'aquest objectiu, a la seva supervivència i a la proliferació de la seva cria hem consagrat esforços durant tots aquests anys.

La crisi, sumada a aquest efecte inevitable del pas dels anys, fa que, per a nosaltres, aquests temps actuals el siguin de preocupació. La concreció del projecte de creació d'un galliner-exposició amb un model de gestió sense ànim de lucre, que a manera de museu viu mantingui la flama dels pollastres a nivell de territori, és avui el nostre major anhel, i per aconseguir-ho és imprescindible la participació activa i el manteniment del compromís que sempre ha demostrat l'administració municipal.

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat